В София се проведе Национално съвещание на прокуратурата на тема

...
В София се проведе Национално съвещание на прокуратурата на тема
Коментари Харесай

Прокуратурата проведе национално съвещание

В София се организира Национално заседание на прокуратурата на тематика „ Престъпления, свързани с политическите права на жителите и стандартната престъпност “, което бе намерено от основния прокурор Иван Гешев, оповестиха от държавното обвиняване. В срещата участваха заместниците на основния прокурор Даниела Машева, Красимира Филипова, Пламена Цветанова, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов, представителят Сийка Милева, административните ръководители на апелативните, окръжни и районни прокуратури от цялата страна.

Обсъдени бяха закононарушенията, свързани с политическите права на жителите, и тяхната висока социална заплаха, както и организацията по противопоставяне на нарушаванията на изборното законодателство в подтекста на идните на 11.07.2021 година избори за Народно заседание.

Главният прокурор обясни организацията, основана в Прокуратура на Република България, по отношение на идния избор. Той напомни, че за гарантиране на политическите права на жителите и осъществяване на избирателен развой в сходство с условията на закона, във ВКП е основано дежурно звено, което ще проучва всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушавания.

Акцент в съвещанието бе подложен и върху осъществяване на целите на прокуратурата по противопоставяне на стандартната престъпност, която визира директно огромна част от обществото. Иван Гешев акцентира какъв брой значимо е съдействието сред институциите за откриване и попречване на този тип закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР