В София са задържани 15 души заради измами с имоти,

...
В София са задържани 15 души заради измами с имоти,
Коментари Харесай

В София е задържана група измамници с имоти

В София са арестувани 15 души поради измами с парцели, а на осем от тях към този момент са повдигнати обвинявания, заяви Столичната дирекция на вътрешните работи.

Служители на отдел " Икономическа полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи са направили претърсвания на 14 адреса и два автомобила, обиски и разпити на очевидци. Иззети са голям брой неистинен саморъчни завети, издадени въз основа на тях нотариални актове, печати, неистинен контракти за придобиване на недвижими парцели, удостоверения за наследници и други документи, свързани с незаконно прекачване на правото на благосъстоятелност на разнообразни парцели.

Намерени и конфискувани са пушка и револвер.

В процеса на следствието е открито, че от 2013 година до сегашния миг, посредством осъществяване на незаконни действия – сформиране и прилагане на неистинен документи и измами, са били добити 14 парцела на територията на София.

Повдигнатите обвинявания са за пет закононарушения по чл.211 от Наказателен кодекс (измами в изключително огромни размери, представляващи изключително тежък случай), по чл.309 ал.1 (съставяне на неистинен завещания) и по чл.316, вр. чл.309 ал.1 от Наказателен кодекс (използване на неистинен документи). На всички обвинени е взета мярка за неотклонение " задържане под стража " за период до 72 часа.

Операцията е извършена със съдействието на Столична община и на прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР