В София ромските квартали масово гласуват за ГЕРБ. Вотът им

...
В София ромските квартали масово гласуват за ГЕРБ. Вотът им
Коментари Харесай

Ромите избраха Фандъкова и бетонират районните кметове на ГЕРБ

В София ромските квартали всеобщо гласоподават за ГЕРБ. Вотът им не трансформира изключително резултатите за кмет на София, само че обстановката е напълно друга с районните кметове. В " Слатина " и " Красна поляна " претендентите на ръководещата партия отиват на балотаж и в случай че ромите гласоподават толкоз мобилизирано за тях, както са го създали на първия тур, то занапред изходът наподобява явен.

Докато във " Факултета " съвсем всички гласове отиват за ГЕРБ, то в " Христо Ботев " се следи забавен феномен – всеобщият избор за общински съветници отива при Движение за права и свободи, а за общински и областен кмет при ГЕРБ.

Това не е изненада, тъй като Движение за права и свободи от години се пробва да завоюва място в столичния общински съвет. Сега на партията не доближи малко, с цел да реализира задачата си. На този декор за пръв път Фандъкова няма безпроблемен избор от първи тур и това се очакваше от месеци. Фактът, че в един от ромските квартали непосредствен брой хора са подкрепили нея и листата на Движение за права и свободи, а не на ГЕРБ, наподобява като сделка.

И в двата квартала на евроизборите през май първа мощ е била точно Движение за права и свободи.

Как ромите от " Факултета " ще си изберат кмет на " Красна поляна "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР