В София пред консулството на Норвегия се провежда протест на

...
В София пред консулството на Норвегия се провежда протест на
Коментари Харесай

Протести в цялата страна срещу промените в Закона за закрила на детето

В София пред консулството на Норвегия се организира митинг на родители. Недоволството е поради законодателни промени, които влизат в действие от идната година – Законът за обществените услуги и ремонти в Закона за протекция на детето.

Именно те се нападат от протестиращите, които се събират и на други места у нас и в чужбина, по данни на уредниците, заяви БТВ. Част от изказванията им са, че ще се стигне до извеждане на дете от фамилията по сигнал, в това число анонимен; домът ни няма да е предпазен, тъй като по сигнал обществени ще влизат без правосъдна заповед и ще сформират отчет с доста персонална информация; НПО-та ще изземат държавни функционалности и ще могат да постановат наложителни обществени услуги.

От общественото министерство опровергават всички изказвания на протестиращите. Обясняват, че измененията са в поддръжка на децата и фамилиите и отразят затварянето на всички домове за деца и подобряването на координацията при закрилата на децата. Не се вкарват непознати модели и идеология.

От 16 години в закона е регламентирано, че в случай че узнаем, че дете се нуждае от протекция, сме длъжни да уведоми способените органи. А достоверността на сигналите се ревизират, преди налагането на ограничения.

Във Варна също се организира митинг. Гражданите декларират, че българите не стачкуват, тъй като желаят да си бият децата, а тъй като не желаят да бъде въведен механизмът "Барневерн ". Протестът е против опита за внедряване на идеологията на норвежката обществена работа Барневерн в целия свят, най-вече в бедните страни. Според уредниците на митинга, децата действително са пленници на системата. Протестиращите направиха шествие по централните улици на Морската столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР