В София, Пловдив и Варна ще има оспорвани балотажи. На

...
В София, Пловдив и Варна ще има оспорвани балотажи. На
Коментари Харесай

Политолог: ПП и ДБ са големите губещи от управлението

В София, Пловдив и Варна ще има оспорвани балотажи. На този стадий резултатите от конкуренцията наподобяват неразбираеми. Трябва да гледаме огромната картина. Кметските избори са значими, само че това е мажоритарен избор, разяснява в студиото на Нова Нюз политологът Милен Любенов.

Според него Политическа партия и Демократична България са главен губещ от присъединяване си в ръководството.
" Там има сериозен електорален срив - 7-8% ", добави Любенов. Той добави, че пропорционалният избор се дефинира от общинските препоръки и ще е значимо какво е съотношението там.

" Струва ми се, че ГЕРБ ще имат преимущество на тези локални избори и с това ще засилят натиска към Политическа партия, тъй че в подобаващ миг може да се стигне до преформатиране на ръководството. Мащаба на вредата за ПП-ДБ ще се види с това, което ще успее да свърши държавното управление и резултатите, които е постигнало. Конституционната промяна и Шенген ще бъдат главните проби. Цялата виновност за крах, който може да се случи в Конституционния съд ще е за ПП-ДБ. Това ще го забележим още на европейските избори ", разгласи Любенов.

Според Петър Чолаков в локалните избори е вероятен е пробив в София и Варна.

" Ако това се случи, ще докара до вътрешен спор в " сглобката ". При добър резултат за ПП-ДБ, играта на ГЕРБ ще се усложни ”, сподели Чолакова.

Според него има спад в поддръжката за партиите на смяната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР