В София липсват места за отдих, каза архитект Димитър Димитров

...
В София липсват места за отдих, каза архитект Димитър Димитров
Коментари Харесай

Архитект: В София липсват места за отдих

В София липсват места за отдих, сподели проектант Димитър Димитров от самодейност "Граждани за стабилно развиване " на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция през днешния ден.

Той цитира ранглиста, която подрежда София на 116 място в света по качество на живот. Българската столица резервира позицията си измежду 231 града за трета поредна година. "Това е едно стабилно място в посока устойчива съсипия ", посочи Димитър Димитров. В класацията Виена е избрана за десети следващ път за най-хубавия град за живеене в света за 2019 година

След австрийската столица се подреждат Цюрих, Ванкувър, Мюнхен, Оукланд, Дюселдорф, Франкфурт, Копенхаген и Женева. Първият индикатор, по който са оценени градовете, е отдихът, изясни Димитров.

Според него в София липсват места са отдих, които да са в непосредствена непосредственост до местоживеене. "Отдихът освен е занижен, той просто е погубен ", безапелационен бе Димитров. Той е на мнение, че хората нямат добър достъп до Витоша и близките планини. Освен това няма и система, посредством която жителите да вземат участие в подобряването и развиването на наличната и качествена среда на живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР