В София избухна пореден гаф с кадър на ПП. Става

...
В София избухна пореден гаф с кадър на ПП. Става
Коментари Харесай

Дават на прокуратурата кмета на район Възраждане Станислав Илиев

В София избухна следващ гаф с кадър на Политическа партия. Става въпрос за кмета на регион Възраждане – Станислав Илиев, който е раздал като бонуси на чиновниците си в общината 10 000 лв., само че забележете – без те да са свършили някаква работа. Случаят видя бял свят с помощта на сигнала на съветника от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера, който даже се закани, че ще даде сътрудника си на прокуратурата.

 

„ Бонусите са раздадени на новоназначени чиновници, които няма по какъв начин да получат препоръка за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава изобщо не са работили в администрацията. Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези чиновници. ДМС е получено за добре свършена работа... Кога, каква е тази работа и по какъв начин тъкмо е свършена? “, възмути се Контрера.

 

Запознати разкриват, че новоизбраният властник от дълго време трябвало да попадне в полезрението на обвиняването, защото от години се знаело, че е забъркан в тъмни покупко-продажби с парцели. Два пъти уволняван поради злоупотреби в държавната администрация, кметът на „ Възраждане “ се оказа и полицай с мрачно минало, настояват осведомени, потресени от новата му безочливост. Роденият в Ихтиман и израснал в Долна баня локален кмет бе номиниран от ПП-ДБ и „ Спаси София “, като се води от квотата на последните. „ Промяната “ обаче прегърнаха номинацията му безрезервно, макар протестите на локалните в влиятелния столичен регион, защото жителите бързо научили за имотните му схеми.

 

Първата работа на младия властник е да се конфигурира в Министерство на вътрешните работи с покровителството на ГЕРБ още откакто приключва академията през 2009 година С протекцията на кмета на Долна баня стартира в AFKOS – ЗФИ (Защита от финансови измами), отдел към Министерство на вътрешните работи в партньорство с ОЛАФ, за следене на планове с европейски средства и битка с измами по Европейски планове, като протекциите му издействат да стартира непосредствено като началник-отдел. В къс интервал от време се ориентира в нещата и стартира да прави схеми, описват тогавашните му сътрудници.

 

Станислав Илиев е бил прочут с това, че раздава визитките си на всеки, който влезе в постройката. Веднага тегли заем и закупува апартамент, само че доста бързо се оказва, че след това закупува още един-два без заем, основава си контакти с частни правосъдни реализатори и стартира да купува жилища от тях и да ги продава на по-висока цена, разкриват някогашните му сътрудници.

 

В работата шеф му е Валерия Калчева – директен негов началник и началник на ръководещия отдел, която обаче го уволнява заради подозрения в „ присъединяване в схеми и бизнеси, нетипични за държавен чиновник, имащ избран приход, само че разполагащ с повече от заработените средства “, аргументира се документално тя. Калчева ревизира и че Илиев даже не покрива нужните критерии за поста си, а се приказва, че след уволнението тя е била заплашвана от новия локален властник.

 

Кметът „ необятни пръсти “, както към този момент е прочут в региона си, не се отхвърля от пост в държавните структури макар уволнението, и от Министерство на вътрешните работи се трансферира в екоминистерството още веднъж с подкрепи. Там шармантният момък също не изкарва дълго, защото отново е уволнен поради съмнения, че върти схеми и далавери.

 

Следващият му пост е в ОСЕС - основният орган за одит на евросредства, който ревизира всички оперативни стратегии, където му е издействан ценз за инспектор, за какъвто към този момент се показва Илиев. Но и там не съумява да се задържи на работа, защото още веднъж е отхвърлен за подозрения за корупция.

 

Запознати разкриват, че новият кмет на „ Възраждане “ не останал неусетен от деятели на Политическа партия и Демократична България, като в централите на двете обединения били подадени два сигнала за нередностите към Илиев. Активисти на партиите обаче настояват, че никой от управлението на Политическа партия или десните не си е направил труда да изследва схемаджията или сигналите на личните си членове. И по този начин Илиев става кмет.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: ПП кмет район „ Възраждане “ имотни далавери Станислав Илиев Карлос Контрера сигнал

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР