В София до НДК се проведе мирен протест за солидарност

...
В София до НДК се проведе мирен протест за солидарност
Коментари Харесай

В София се проведе произраелски протест

В София до НДК се организира кротичък митинг за взаимност с Израел и жертвите, които страната даде след нападението на терористичната организация Хамас на 7 октомври. Протестът бе управителен от заместник-посланика Наама Леви.

Военният конфликт между Израел и Хамас стартира на 7 октомври с мащабна офанзива на групировката срещу Израел. При нея загинаха 1400 души, а над 240 бяха взети за заложници.



Израел отговори с въздушни удари, сухопътна атака и пълна обсада на Ивицата Газа, която е под контрола на Хамас. До момента починалите палестинци са над 10000 по данни на локалното здравно министерство, което е под контрола на Хамас.

Днес министър председателят на страната Бенямин Нетаняху разгласи, че Израел би обмислил " къси тактически паузи " в боевете, които се водят в Ивицата Газа, с цел да улесни влизането на помощи или излизането на заложници. в понеделник. Той обаче отхвърли апелите за преустановяване на огъня.



Точно преди 1 месец паравоенната формация Хамас атакува Израел и умъртви 1400 души и отвлече над 200 други. Впоследствие Израел разгласи война на Хамас и стартира провеждането на военни дейности в Ивицата Газа. В понеделник Организация на обединените нации прикани за незабавно преустановяване на огъня.



Както Израел, по този начин и Хамас отхвърлят възходящите апели за прекъсване на сраженията. Според Израел, с цел да се случи това, първо би трябвало да бъдат освободени заложниците. Хамас обаче споделя, че няма да ги освободи, нито ще спре сраженията, до момента в който Газа е обект на нахлуване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР