В София днес можете да ходите пеша или да карате

...
В София днес можете да ходите пеша или да карате
Коментари Харесай

Ден без автомобили: Пеша или с колело в центъра на София

В София през днешния ден можете да ходите пешком или да карате колело напълно умерено, тъй като е Ден без коли и съвсем целият център е затворен за коли. Европейската самодейност цели хората да се придвижват различно като е планувана специфична стратегия.

Това е краят на Европейската седмица на подвижността, която в цяла Европа се отбелязва с сходни събития. Столичният бул. " Александър Стамболийски " е изцяло пешеходен. Хората тук могат да се придвижват пешком, а в 11:00 часа започва и велошествие. А в друга част на София се организира и бизнес велощафета, която е към Националния стадион " Васил Левски ".

Днес е денят, отдаден на това да се придвижим в града екологично, без коли и да търсим непрекъснато различни способи - пешком, с велосипед или с градския превоз.

Във велошествието тази заран се включи и заместник-кметът по превоза на Столичната община Илиян Павлов:

" От общината приготвяме много планове за идната година, защото заварихме администрацията без такива. Точно за видоизменение на пространства, за свързване на велоалеите, за пешеходни пространства. Подготвяме да има краткотрайни места, които събота и неделя и по празници да са отворени за останалите участници на придвижването. "

Част от тези празнувания за Европейската седмица на подвижността беше нощес - на един празненство трамвай. А на симулатора всеки може да види по какъв начин се усещат ватманите и какво вършат вътре. Той също се намира на бул. " Александър Стамболийски ". В три от депата на столичния градски превоз пък има Ден на отворените порти - от 11:00 до 16:00 часа.

Вижте повече в директното включване на Карина Караньотова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР