В смутните времена, в които се намираме и в които

...
В смутните времена, в които се намираме и в които
Коментари Харесай

ВИНАГИ сваляйте пръстените, когато миете ръцете си!

В смутните времена, в които се намираме и в които все по-често и по-старателно би трябвало да мием ръцете си и обръщаме внимание на това по какъв начин и какъв брой постоянно сме го създали.

 Някои рискови аргументи, заради които може да изтръпват ръцете ви! Някои рискови аргументи, заради които може да изтръпват ръцете ви!
Изтръпването на ръцете - неприятно и от време на време мъчително, пречещо на всекидневието ни и на концетрацията върху дилемите. Все по-често срещ...

Но пропущаме нещо значимо, което евентуално сме пропущали и до момента. 

По нашите ширини хората не смъкват пръстените си, изключително брачните халки, тъй като го виждат като неприятен шанс. Тези суеверия обаче са добре пристигнали за бактериите, които най-вероятно се крият под пръстените ни.

За това най-много лекарите настояват, че когато ръцете се мият би трябвало да се смъкват пръстените и халките. 

Ангел Васала, който е шеф на Център за инфенкциозни заболявания от Санта Моника, акцентира, че държи чиновниците й да не носят никакви часовници, гривни, пръстени. Също по този начин би трябвало да се смъкват постоянно преди измиване на ръцете, с цел да може да се измива и мръсотията и бактериите под тях. 
 Защо ръцете стават „ на жабки ” след дълъг престой във вода Защо ръцете стават „ на жабки ” след дълъг престой във вода
Човешкото тяло е толкоз комплицирано, че съвсем неразгадано. Съвкупността от биологични системи и цикли ни кара да се изумяваме всякога, в...

А за какво сапуна и водата да не стигат до бактериите под пръстените? 

Когато си мием ръцете с бижутата, водата и сапунът се утаяват под тях и вършат доста добра почва за развиване на бактерии, а когато го няма, те няма къде да се задържат.

Хубаво е също по този начин един път седмично пръстените да бъдат почиствани и добре подсушавани, с цел да не остават разпространители на бактерии.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР