В смутни времена, белязани от пандемията от коронавирус, доверието в

...
В смутни времена, белязани от пандемията от коронавирус, доверието в
Коментари Харесай

Евробарометър: Икономическото положение е основен повод за безпокойство сред гражданите на ЕС

В смутни времена, белязани от пандемията от ковид, доверието в Европейски Съюз остава устойчиво и европейците имат вяра, че в бъдеще Европейски Съюз ще вземе верните решения в отговор на пандемията. В оповестеното през днешния ден ново изследване „ Стандартен Евробарометър " европейските жители дефинират икономическото състояние, положението на обществените финанси на страните членки и имиграцията като трите съществени казуса на ниво Европейски Съюз. Икономическото състояние е съществена угриженост и на национално ниво, следвано от опазването на здравето и безработицата.

В новото изследване на Евробарометър, извършено през юли и август, загрижеността за икономическото състояние е отразена във усещането за актуалното положение на стопанската система. 64 % от европейците смятат, че ситуацията е „ неприятно ", а 42 % от европейците считат, че стопанската система на тяхната страна ще се възвърне от неподходящите последствия от пандемията от ковид „ през 2023 година или по-късно ".
Европейците са разграничени (45 % „ задоволени " по отношение на 44 % „ неудовлетворени " ) във връзка с ограниченията, подхванати от Европейски Съюз за битка с пандемията. 62 % декларират обаче, че се доверяват на Европейски Съюз да взема верните решения в бъдеще, а 60 % остават оптимисти за бъдещето на Европейски Съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР