В Смолян водата поскъпва с 23 процента. Увеличението ще е

...
В Смолян водата поскъпва с 23 процента. Увеличението ще е
Коментари Харесай

В Смолян водата поскъпва с 23 процента

В Смолян водата нараства с 23 %. Увеличението ще е настоящо от новата 2023 година. 

Цената на водата в града един път към този момент беше увеличена от 1 октомври. Сега в региона заплащат 3,71 лева за кубик. От 1 януари цената към този момент става 4,59 лева Местните хора признават, че цената е прекомерно висока и ще им е мъчно да се оправят.

" Скъпа е, само че нямаме различен избор, какво да създадем, в случай че я вдигнат... Без вода не може в днешно време, изключително с деца ", споделя София Кехайова.

" Засега е скъпа водата, и още като я вдигнат - не е търпимо. Това е прекомерно доста. Независимо че тук употребяват помпажна вода, само че е доста. За популацията на града е доста ", разясняват други жители.

От ВиК оператора оповестиха, че нарастването е включено в бизнес проекта на сдружението, който към този момент е признат от КЕВР. От общината показаха, че няма по какъв начин да въздействат на цената.

" Ние сме реагирали като решението на водната асоциация, която е за цялата област, ние гласувахме срещу. Повече от това не виждам какво да реагираме, тъй като въпреки това, правилно скъпа е водата, само че доста значимо е да я има. Наистина тежест е за всички съграждани ", съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов, съобщи през днешния ден.бг.

Догодина стартира изплащането на заема, който ВиК-Смолян изтегли, с цел да съфинансира огромния воден план, който се извършва в града. Това също е оказало въздействие на цената на водата наред с инфлацията, обявиха още от ВиК сдружението.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР