В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът

...
В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът
Коментари Харесай

Родопчанин дари паметник на Георги Раковски

В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът е дело на смолянчанина Георги Милушев.

Както планът, по този начин и направата, и слагането на бюст-паметника са дело на 96-годишния родопчанин. Негово дело е и паметникът на Васил Левски, подложен в центъра на града преди три години.

Паметникът е инсталиран пред Военния клуб. На формалната гала по откриването участваха поданици на града, военни, политици, чиновници в държавни и общински структури.

Камъкът за бюста е доставил персонално от село край Перник. " Техническата работа ми лиши не повече от четири месеца, а бюрократичната процедура продължи към две години, поради уточняване на собствеността на парцела пред Военния клуб ", сподели Георги Милушев.

След откриването, 96-годишният мъж подари паметника, който е на стойност 22 хиляди лв., на Министерството на защитата, 101-ви Алпийски полк и Военен клуб-Смолян, написа Българска телеграфна агенция.

Събитието бе почетено от представители на Община Смолян, Областната администрация, Министерството на защитата. Прочетен бе и приветствен адрес от президента Румен Радев.

Следващата фантазия, която желае да осъществя Георги Милушев, е да направи монумент на починалия основен проектант на Смолян Петър Петров.

Снимка: БТА
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР