В смела юридическа декларация Джъстин Сън категорично отрича намерението си

...
В смела юридическа декларация Джъстин Сън категорично отрича намерението си
Коментари Харесай

Джъстин Сън се оправда: “Не съм искал да продавам на американски граждани”

В смела юридическа декларация Джъстин Сън изрично отхвърля желанието си да продава Tron (TRX) или BitTorrent (BTT) монети на вложители в Съединените щати.

Той твърди, че първичните предлагания на монети (ICO) за тези планове са били извършени единствено за в чужбина, макар че BitTorrent е добре познато лице в американските семейства, а Tron може да се похвали с най-големия размер транзакции на международната блокчейн сцена.

Понастоящем BitTorrent може да се похвали с малко над 620,000 почитатели в X, Tron се радва на забележителна публика от 1.5 милиона почитатели, а самият Джъстин Сън – 3.5 милиона. Интересното е, че наличието, популяризирано посредством тези сметки, е най-вече на британски език. Освен това Сън подписва контракти за спонсорство с американски звезди, с цел да разпространява TRX и BTT, в това число с персони като Остин Махоун (с 8.6 милиона почитатели в X) и Сула Бой (с 5.3 милиона почитатели в X).

В документ на Сън, подаден на 28 март в Южния окръг на Ню Йорк, обаче той насочва молба към арбитър от окръжния съд на Съединени американски щати да отхвърли цялостния иск на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) против него, главните му компании (Tron, BitTorrent и Rainberry – основаният в Съединени американски щати съсобственик на BitTorrent), както и против самия него като самостоятелен ответник.

Комисията по скъпи бумаги и тържища твърди, че Сън и неговите компании са насочили рекламата и нерегистрираните оферти за скъпи бумаги към вложителите в Съединени американски щати. Предполага се, че тези оферти са включвали продажбата на TRX и BTT токени посредством поддръжка от известни персони, разпределяне на дарове, airdrop събития и други рекламни действия, които най-малко частично са били ориентирани към американските медии.

Въпреки че в желае се показват вреди в размер на десетки милиони долари, SEC не е предоставила точна количествена оценка на общите загуби. Обикновено Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища се стреми да възвърне непозволено добитите облаги дружно с санкциите и компенсациите, които могат да надвишават 300% от получените доходи. Не е изненадващо, че Сън се въздържа да стъпи на американска земя за нескончаем интервал от време.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР