В случая с пребития в Охрид Християн Пендиков вероятно става

...
В случая с пребития в Охрид Християн Пендиков вероятно става
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Има хора, които не искат България и Северна Македония да са в добри отношения


„ В случая с пребития в Охрид Християн Пендиков евентуално става въпрос за закононарушение от ненавист. Изглежда по този начин по неговите описа и по разказите на неговите близки и родственици. Тематичното утайване на този проблем върху хората с българско етническо съзнание в Република Северна Македония е доста стеснителен. Спор по това няма “.

Това разяснява пред bTV евродепутатът от Движение за права и свободи и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк.

„ Спорът е в това по какъв начин България да не влезе още веднъж в същата обстановка – на несъгласие, застрашителен звук, реципрочни дейности. Това, което се случи с Християн, е безусловно неприемливо. Европейските институции бяха сезирани. България направи нужните дейности. Министърът на вътрешните работи водеше този развой, македонската страна също прояви нужната зрялост. Македонският външен министър Буяр Османи беше тук “, уточни още той.

Кючюк уточни, че е належащо да настояваме Северна Македония да има господство на правото и високи демократични стандарти, каквито има към личните си жители.

Според него до момента в който това не се случи, напрежението ще продължава. Той счита, че има и външни фактори – хора, които не разрешат България и Северна Македония да имат положителни връзки, като те са и в двете страни.

„ Това са всички, които не желаят Северна Македония да влезе в Европейския съюз, всички, които не желаят България да европеизира Балканите. Всички, които не желаят нашата татковина да има въздействие. Налагането на несъгласие значи България да няма другари на Балканите и в Европейски Съюз “, съобщи Кючюк.

„ Вече близо 17 година сме част от Европейски Съюз, само че нашето присъединяване спада, равнището ни на подготвеност е доста едва “, уточни той.

Какво още сподели евродепутатът от Движение за права и свободи и съпредседател на АЛДЕ – чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР