В случай на пътнотранспортно произшествие, така наречените бордови камери /видеорегистратори/

...
В случай на пътнотранспортно произшествие, така наречените бордови камери /видеорегистратори/
Коментари Харесай

Видеорегистраторите стават все по-популярни

В случай на пътнотранспортно произшествие, по този начин наречените бордови камери /видеорегистратори/ могат да обезпечат изясненост за произшествието. Защото камерите, прикрепени към арматурното табло или предното стъкло, непрестанно снимат трафика и, в случай че се стигне до най-лошото, също и случая.

Те се радват на все по-голяма известност в Германия, тъй като повече от всеки десети водач към този момент се движи по немските пътища с това устройство. И всеки втори човек би могъл да си показа да конфигурира надлежно устройство в транспортното си средство. Това е резултат от настоящо, представително изследване измежду 1002 водачи от AutoScout24 и Innofact.

Особено по-младите водачи са отворени към тази технология. Но дали потреблението на такава камера въобще е законно? Федералният съд (BGH) постанови през 2018 година, че съответните записи са възможни като доказателство за изясняване на случая. Следователно инсталирането на видеорегистратор в колата е позволено.

Въпреки това, непрекъснатото снимане и опазване в дигитален тип на публичния пътен трафик без причина към момента нарушава отбраната на данните и осведомителното самоопределение. Това, което звучи спорно тук, в действителност наподобява не е, откакто присъединяване в придвижването по пътищата към този момент е несъмнено като задоволителна причина.

Според изследване на AutoScout24, 79 % от водачите в Германия считат, че е добра концепция да конфигурират видеорегистратор. Само 21 % го отхвърлят. По-конкретно, 49 % от интервюираните декларират, че намират камерите за положително решение и могат да си показват да конфигурират надлежно такова устройство. 16% го правят оценка позитивно, само че се въздържат от шофиране с камера на таблото.

Дванадесет % към този момент са една крачка напред и към този момент имат видеорегистратор в колата си. От друга страна има 21 %, които не имат вяра в наблюдението от кабината на автомобила. 15 % отхвърлят даш камерите заради концепцията за отбрана на персоналните данни, а четири % се тормозят, че записаният материал може да бъде употребен против тях самите при акцидент.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР