В случай, че ви е писнало да четете, слушате и

...
В случай, че ви е писнало да четете, слушате и
Коментари Харесай

Ако видите неподвижен таралеж, запомнете: той НЕ хибернира, това са митове, животното има нужда от помощ

В случай, че ви е писнало да четете, слушате и гледате за избори, преливане от пусто в празно и депутатско нищоправене, само че с доста тежест, ето един потребен текст за феновете на животни в края на работната (белязана от предизборна лудост) седмица:

 

Дивите Животни / The Wild Animals: 

„ Почти всеки ден се постанова да опровергаваме онази безумна обява за таралежи, оповестена преди година някъде, в която на дълго и необятно се обясняваше, че в случай че видите таралеж задремал на открито навън, да не се притеснявате, той просто хибернира. Съветът е да го преместите на безвредно за него място и да го оставите да си спи умерено. 

Публикацията е превод от неизвестно къде, създател неизвестно кой, даже не е ясно за кой тип таралеж е писана. В България имаме един тип, само че по света има много други типове, някои от които с друг режим на живот от нашенските. Ситуацията малко припомня твърдото разбиране на мнозина, че в случай че нещо са го споделили по тв приемника или го има във вестника, значи е истина. Незнайно за какво, измислиците и погрешните неща за животните стават доста " вайръл ", до момента в който обстоятелствата и препоръките от първа ръка по-трудно стигат до почва за поникване. Имайте поради, че в интернет изобилства с погрешни неща и препоръки от хора, които нямат концепция какво вършат. Подбирайте си източниците. 

 enlightened Таралежите не хибернират навън при никакви условия. За хибернацията те си вършат гнезда, които не са дълбоки, само че въпреки всичко таралежът не е забележим с просто око. Гнездото нормално е в корени на дърво или шубрак, ниша или под изоставена бетонна плоча от градеж в града. Няма метод таралеж в положително здравословно положение да легне на поляна и да хибернира. 

 enlightened Ако намерите таралеж, който наподобява задремал на открито навън, имайте поради, че е извънредно незабавно за него да стигне до помощ и то не каква да е, а профилирана за таралежи. 

Намирате кашонче, като през това време не изпускате животното от взор, с цел да не го отнесе друго животно или да се реалокира, в случай че се е събудило от Вашето наличие. Може да оставите някой да го пази, до момента в който Вие търсите кашонче. 

Кашончето не би трябвало да е огромно. Размер 30 х 30 х 30 см за дребен таралеж е премного, за доста огромен 40 х 40 х 30 см. Пробивате 10-тина дупки в стените с химикал - 1 см в диаметър е задоволителен за дупка.

В кашончето слагате на дъното нагърчена дебела хавлиена забрадка без висящи конци и без етикета, в случай че е необятен, с цел да не си закачи крайник в него. 

Изключително значимо е да топлите. Слагате до едната стена на кашончето легнала бутилка от минерална вода, пъхната в чорап и леко смачкана, с цел да не се търкаля. В тази бутилка сте напълнили доста гореща вода и сте се уверили, че капачката не изпуска. 

Слагате таралежа до бутилката. Отгоре може да завиете леко тялото с част от кърпата, с цел да задържа топлината. Затваряте кашончето добре, с цел да не излиза топлината, а и с цел да не излезе таралежа, в случай че се раздвижи и желае да си върви.

Ако би трябвало да престои при Вас през нощта, сменяте топлата вода на 2 часа.

Допълвам, тъй като необяснимо за мен все има неразбрали. В текста става въпрос за таралежи, които са зле и имат потребност от профилирана помощ. Указанията, които съм дала, са първа стъпка, нататък търсите профилирана помощ за таралежа, тъй като Вие не можете да му помогнете.

За страдание, различен вид с изключение на " Дивите Животни " аз не мога с чиста съвест да посоча като профилирана помощ за таралеж. Всички други разновидности (добре ми е известно кои са те), са някаква помощ, само че не профилирана “.
 



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР