В случай, че в иинституцията постъпи допълнителна информация, сведения и

...
В случай, че в иинституцията постъпи допълнителна информация, сведения и
Коментари Харесай

КФН информира, че проверява „Градус“

В случай, че в иинституцията постъпи спомагателна информация, сведения и документи, които имат отношение към осъществяваната инспекция, същите ще бъдат оценени, а резултатите от разбора ще бъдат приобщени към инспекцията, допълват още от надзорния орган.

В Комисията за финансов контрол не са постъпвали тъжби и сигнали от лица, които са вложили в скъпи бумаги на „ Градус “, оповестиха от небанковия регулатор. БНР е измежду медиите, които изиска мнение от него поради изказванията, направени в парламентарната комисия „ Манолова “.

В изпратената обща позиция, оповестена и на уеб страницата на комисията, се разказват процедурата по издаването на проспекта на компанията, като излиза наяве, че всички решения по нея на небанковия регулатор са въз основата на редица експертни оценки и спомагателни уточнения от самата компания. „ При реализиране на първичното обществено предложение на акции на „ Градус “ АД не са открити нарушавания, като са спазени всички използвани към датата на реализирането му условия на настоящото законодателство.

Разкритата в проспекта информация е в цялостно сходство с условията на използваната нормативна уредба, като в проспекта са посочени лицата, които носят отговорност за пълнотата и верността на показаните в проспекта данни “, се споделя още в мнението на небанковия регулатор. Оттам допълват, че правят регулярни инспекции на поднадзорните си лица.

Преди те да придобият статут на обществена компания не подлежат на надзор от Комисията за финансов контрол. Въпреки че акциите на компанията поевтиняха доста в последните дни, спадът не дава учредения за подозрения за съществуването на измами или нередности при продажбата на акции на сдружението на Българска фондова борса, пишат още от Комисията за финансов контрол. В мнението на комисията не се загатват имената на предприемачите Светослав Илчовски и Павел Стоименов, които в парламентарната комисия за проверка рапортуваха против притежателя на компанията Иван Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР