В Словения от днес обикновеният бензин струва 1,511 евро за

...
В Словения от днес обикновеният бензин струва 1,511 евро за
Коментари Харесай

Цената на бензина в Словения бележи едногодишен максимум

В Словения от през днешния ден елементарният бензин коства 1,511 евро за литър или с 5,5 цента повече, а дизеловото гориво коства 1,558 евро за литър, което е покачване от 5,4 цента, осведоми уеб сайтът " Словения таймс ", представени от Българска телеграфна агенция.

Цените важат единствено за горива, продавани отвън магистралната мрежа. По автомагистралите търговците на дребно са свободни да дефинират цените си.

Това е второто следващо доста нарастване на цените на горивата в границите на двуседмичния модел на ценообразуване,  приет от държавното управление. Новите цени ще са в действие до 14 август.

Последният път, когато литър елементарен бензин струваше над 1,5 евро бе тъкмо преди година, а цената на дребно на дизела не е била толкоз висока от ноември 2022 година

Ако цените не бяха контролирани и потребителите не бяха освободени от заплащането на екологични такси, водачите щяха да заплащат към 1,548 евро за литър елементарен бензин и 1,608 евро за дизел, показват от словенското министерството на стопанската система.

Регулираните цени на бензина и дизела в Хърватия също се покачват с 5 цента. Обикновеният бензин коства колкото в Словения - 1,51 евро, а дизелът е с 15 цента по-евтин - 1,41 евро. Както и в Словения, тези цени ще останат в действие две седмици в Хърватия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР