В Словения бе открит документ на бившите югославски тайни служби

...
В Словения бе открит документ на бившите югославски тайни служби
Коментари Харесай

Нов документ разкрива кървавите факти за комунизма на Балканите

В Словения бе открит документ на някогашните югославски секрети служби от времето на диктатора Йосип Броз Тито, в който се дава разпореждане да бъдат избити всички некомунисти и техните фамилии.

Словенският историк Сърджан Цветкович заяви, че документът е открит от негов сътрудник, който доста скоро ще разгласява обособена студия.

Най-абсурдните лозунги от времето на комунизма

Какво се случи на 10 ноември 1989 година

Крахът на българското село планиран в Москва

В началото на заповедта се дават общи инструкции: "Нападенията на жилищата, където се намират лицата за очистване, би трябвало да бъдат осъществени доста бързо, уверено и огромно. Всяко съмнение ще се смята за изменничество ".

Инструкциите за убийствата са разказани в 7 точки. В тях написа и следното:

"Трябва да бъде избита на 100% цялата интелигенция, която не е обвързвана с Югославската комунистическа партия и не членува в нея. Тук не би трябвало да се вършат никакви взаимни отстъпки, в това число и за тези, които имат нереален благосклонност към партията... Да бъдат избити всички известни антикомунистически деятели и ръководители, водачите на националните организации... Всички свещеници, членовете на другите католически организации. Да бъдат избити всички членове на буржоазията, търговците, едрите земевладелци, междинните бизнесмени. Разбира се, че би трябвало да бъдат избити и всички наемодатели, богаташи и индустриалци. В последна сметка би трябвало да бъдат премахнати и всички дребни представители на ръководещата класа като офицерите, подофицерите, елементарните бойци, служителите на реда, финансовите служители. Трябва да бъдат разстреляни и всички кметове на по-големите градове и техните фамилии ".

По отношение на богатите жители, които са подпомагали комунистите написа следното:

"За тези богаташи, търговци и индустриалци, които парично са подпомагали комунистите, би трябвало да бъдат приложени същите горепосочени ограничения. Защото те по този метод са желали да спасят главите си. "

Словенската комисия, която проверява осъществените закононарушения от комунистическия режим досега е разкрила 581 всеобщи гроба, с останките на над 100 000 жертви.

В архивите обаче има публични документи за смъртни присъди на единствено 281 души, в интервала 1945-1952 година

Заповедите за очистване са били пращани персонално от диктатора Йосип Броз Тито до Александър Ранкович, първият началник на Държавна сигурност, която първоначално се споделя ОЗНА, а по-късно се преименува в УДБА, излиза наяве пък от разкритията на Сръбската комисия проверяваща закононарушенията на югославския режим.

До момента е установенo, че по времето на Тито в Сърбия са убити 59 912 души. Все още обаче няма данни за броя на жертвите от огромните градове, в това число и Белград.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР