В Словакия вече пристигат първите системи Пейтриът“, които да заместят

...
В Словакия вече пристигат първите системи Пейтриът“, които да заместят
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Който е срещу НАТО - подкрепя агресията


В Словакия към този момент идват първите системи „ Пейтриът “, които да заместят старите съветски Противовъздушна отбрана системи С-300. Всички европейски страни дават помощ, без две. Украйна се трансформира в полигон за Русия. Това съобщи някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова в предаването „ 120 минути “ по БТВ.

Според нея става все по-конфузно това, че България и Унгария единствено не са дали оръжие на Украйна. Виктор Орбан обаче позволи военна помощ за Украйна да премине през страната му, акцентира тя.

„ Сега е време за водачество, време за опасности и да се води напред. Не може България отново да е изключение. Има обстановки, в които дребната обстановка би трябвало да остане обратно. Очаквам водачество от държавното управление “, съобщи Поптодорова.

„ Новият боен министър съобщи, че би трябвало да се даде военна помощ за Украйна. Какво обаче се е случило, с цел да се смачка мнението му, не знаем. По този метод ние не разрешаваме и на нашите военни почтено да изпълнят работата си “, уточни дипломатът.

„ Смятам, че министър председателят е обяснил на своя посетител за какво ние не вършим жест в тази посока. Това посещаване на американски боен министър след 25 години е опция, от която ние не се възползваме. Който е против НАТО сега поддържа експанзията – толкоз е просто “, посочи Поптодорова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР