В сливенското село Глушник, където беше установено огнище на птичи

...
В сливенското село Глушник, където беше установено огнище на птичи
Коментари Харесай

Приключи унищожаването на домашните птици в сливенското село Глушник, където бе установено огнище на птичи грип

В сливенското село Глушник, където беше открито огнище на птичи грип, към този момент са унищожени всички домашни птици, заяви за " Хоризонт " шефът на  Областната дирекция по сигурност на храните доктор Пламен Пенчев . Местата, където са отглеждани птиците са обезпаразитени.
Днес сутринта е предотвратен опит да бъдат изнесени отвън селото 60 петли, отглеждани в локална птицеферма. Птиците са унищожени на място, сподели доктор Пенчев. Той разяснява, че хората в селото мъчно са приели обстоятелството, че всички птици би трябвало да се унищожат:
Изходът е подобен, с цел да може да предпазим региона и страната от това заболяване. 
Кметът на Глушник Димитър Петков разяснява, че институциите не са реагирали съответно на обстановката в самото начало: Трябваше сега, когато имаше подозрение в този двор, че има птичи грип - трябваше неговите животни да бъдат унищожени. През този интервал - до момента в който чакахме тестът, щеше да стане ясно дали в селото в действителност има птичи грип или не, а в този момент убиха здрави и читави животни на хората. 
Хората от селото към момента са в потрес от загубата на птиците: Сутринта влязоха и…. Поплаках си малко и толкова....Ние, споделят, ще ти ги платим. Не желая да ми ги плащаш,  аз съм го отгледал от едно яйце!
В понеделник следва изключително съвещание на Областната епизоотична комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР