В Сливен тази вечер беше дадено началото на майските дни

...
В Сливен тази вечер беше дадено началото на майските дни
Коментари Харесай

В Сливен беше дадено началото на майските дни на културата Сливенски огньове



В Сливен довечера беше обещано началото на майските дни на културата " Сливенски огньове ". Кметът Стефан Радев и артистът Камен Донев възпламениха символичния огън на тържествена гала на централния площад  " Хаджи Димитър ", а националната певица Валя Балканска даде началото на празниците с осъществяване на родопска ария.

" Този огън е знак на безконечния блян на хората към красивото, на неугасващата религия и вяра на всички нас за по-добро бъдеще ", съобщи кметът Стефан Радев пред сливенските жители и посетители на града, които участваха на церемонията по запалването на символния огън на майските културни празници.

" Богата културна стратегия, в която има по нещо за всеки - за най-малките, за децата и за по-възрастните ", добави Радев в коментар на събитийната стратегия.

Актьорът Камен Донев разяснява, че с цел да има образовано и културно общество са нужни повече дни на културата като тези в Сливен.
" Културата и образованието са най-важните неща, изкуството. Те образуват индивида, те го вършат важен, за това е най-важното. За това тези дни би трябвало да се ценят, да са доста повече ", уточни Донев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР