В следващия парламент може да влязат 8 или 9 партии.

...
В следващия парламент може да влязат 8 или 9 партии.
Коментари Харесай

Медиана: В следващия парламент влизат 8 или 9 партии

В идващия парламент може да влязат 8 или 9 партии. Това демонстрират резултатите от изследване на социологическата организация Медиана, представено от Българското национално радио.

Мненията на интервюираните дефинират, че партия ГЕРБ води с близо 6% пред " Продължаваме промяната " и общо 22.8% от вота на хората, декларирали че ще гласоподават на изборите на 2 октомври. За Политическа партия поддръжка дават 17.1%.

Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане " се борят за трето, четвърто и пето място с изравнени позиции (съответно 13.3%, 12.5% и 11.1%), демонстрират още данните от проучването.

" ИТН " резервира опциите си за посланичество в Народното събрание с предстоящи 6.9%, дружно с " Демократична България " (5.5%) и " Български Възход " (5.5%).

Партията " Изправи се БГ " е покрай 4-процентната преграда и може  да бъде деветата партия в новия парламент.

В изследването близо 70 на 100 от хората споделят, че в последната година материалното им състояние се е влошило. 40 на 100 считат, че ще им се наложи да пестят от храна и отопление в идните месеци, а 20% са уверени, че ще могат да се оправят безпроблемно с тези разноски.

Изследването е извършено от 30 август до 4 септември сред  1008 души и е финансирано от социологическата организация Медиана.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР