В следващия парламент има стабилност от блатен тип, много рискове

...
В следващия парламент има стабилност от блатен тип, много рискове
Коментари Харесай

Дарина Сарелска пред BG VOICE: В следващия парламент виждам блатна “стабилност” и рискове за демокрацията

В идващия парламент има непоклатимост от блатен вид, доста опасности за българските жители и и за българската народна власт, съобщи в студиото на BG VOICE преподавателката по телевизионна публицистика в Съединени американски щати Дарина Сарелска. По думите й хаосът не постоянно е неприятен, само че българите не са се възползвали от способността му “когато нещо е гнило в основите си, той да го подреди по някакъв метод ”.

Според нея най-голячата заплаха пред България е завръщането към големите мащаби на корупцията. Тя акцентира, че последните избори заради ниската интензивност обрисуват една огромна рецесия на представителството и направи паралел в този аспект с референдумите на Путин в Украйна.

“Като оптимист мога да кажа, че колкото оня в Луганск беше достоверен, толкоз и този ” – сподели тя.

Запитана дали е допустима “евроатлантическа ” коалиция в нови парламент, Сарелска отвърна, че в българското политическо говорене “евроатлантическата ” коалиция е превърната в заслон за задкулисието, в нещо, което няма общо с полезностите та евроатлантизма.

Тя акцентира, че Западът се е мобилизирал против властническите режими, а в България войната в Украйна е поляризирала обществото. Проблемите, с които никое държавно управление не може да се оправи, като ценовите скокове, са превърнати в чучело.

“Не може “евроатлантическата ” коалиция да се води от човек, който с “Турски поток ” отвори пътя на Путин да ни предизвиква в този момент всичките тези стопански и други плашила, които отново да се употребяват в един обаян кръг ” – сподели Сарелска.

При тази големи пропагандно вълна – вътрешна и външна – хората в действителност се объркаха, счита тя. Запитана за мнение по случая с непредвиденото явяване на Кирил Петков на финалния спор, тя сподели, че в този случай има огромно изместване на в действителност значимите тематики от дребнаво занятие с тази за нарушавания правилник от страна на експремиера и това е образец за метода, по който хората биват обърквани.
Вижте повече във видеото.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР