В следващите седмици Google планира да спре да използва финансовия

...
В следващите седмици Google планира да спре да използва финансовия
Коментари Харесай

Google спира да използва финансовия софтуер на Oracle

В идващите седмици Гугъл възнамерява да спре да употребява финансовия програмен продукт на Oracle и да премине към този на SAP.

От писмо до чиновниците излиза наяве, че главните финансови системи на Alphabet и Гугъл ще проработят с новата компания през месец май. Този ход е обвързван само със системата, която Гугъл употребява, с цел да наблюдава средствата си, и към този момент няма индикации за евакуиране на други интервенции от платформата на Oracle, съобщи CNBC.

Промяната идва на фона на все по-ожесточената конкуренция на пазара с облачни услуги, на който работят и двата софтуерни титани. Ходът на компанията, ръководена от Сундар Пичай, припомня на последователното отделяне на Amazon от софтуера на Oracle в интерес на личните си облачни услуги.

Към момента наподобява, че проектите на Гугъл нямат общо с завършилия през вчерашния ден правосъден развой с Oracle, обвързван с изказванието, че в операционната система Android е бил употребен код, заимствуван от програмата Java на Oracle без разрешение. Съдът постанови, че не е нарушен законът за авторското право и Гугъл не дължи обезщетения, съобщи „ Ей Би Си “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР