В следващите няколко дни страната ни ще попадне в периферията

...
В следващите няколко дни страната ни ще попадне в периферията
Коментари Харесай

Времето до края на май: Очакват ни пролетни бури

В идващите няколко дни страната ни ще попадне в периферията на обширна област с ниско атмосферно налягане. Ще се придвижва топъл средиземноморски въздух. Предстои заоблачен интервал с превалявания, само че и с по-високи и обичайни за май температури.
В понеделник и вторник облачността ще е с минимални разкъсвания, по-чести в източните региони. И през двата дни ще има условия за пролетни превалявания в Западна и на места в Централна България. Възможни са и гръмотевици към планините. Във вторник ще се усили вятърът от изток, без да намалява температурите, които ще се запазят сред 20 и 25 градуса. Заради преноса на средиземноморски въздух в атмосферата ще се увеличи концентрацията на тънък необитаем прахуляк от Африка, по-осезаемо в Югозападна България.
Сряда и четвъртък са дните с по-бурна гръмотевична интензивност и пролетни стихии на повече места в страната. Валежите ще са краткотрайно интензивни с риск от градушки.
През втория от двата дни (четвъртък) температурите леко ще се намалят с градус-два. От петък до неделя на повече места в страната ще се демонстрира слънцето. Ще е пролетно топло с температури сред 20 и 25 градуса. В часовете към и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността с временен дъжд, съпроводен тук-там с гръмотевици.
В последната цялостна майска седмица времето ще остане неустойчиво около прекосяването на серия средиземноморски атмосферни разстройства. В доста региони ще се развива гръмотевична облачност с краткотрайни следобедни превалявания. Остава висок рискът от пролетни градушки. Дневните температури в обичайно топлите райони ще се покачват със стойности, близки до 30 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР