В следващите минути ще ви срещнем с един от най-изявените

...
В следващите минути ще ви срещнем с един от най-изявените
Коментари Харесай

Насимо - бунтар и художник

В идващите минути ще ви срещнем с един от най-изявените ни стрийт арт художници. Станислав Трифонов, прочут като Насимо, е измежду първите графити актьори в България. Негови произведения могат да се видят в цели 19 страни по света.

Бунтар, художник, създател. Станислав Трифонов - Насимо, е една от иконите на актуалната стрийт арт просвета. Станислав е роден през 1979 година в град Търговище. Запалва се по изкуството с изображения в средата на 90-те, когато със своите другари скейбордисти стартират да драскат графити по всевъзможни обекти.
Станислав Трифонов - Насимо: Аз рисувам от дребен. Специално с улично изкуство се занимавам от 1995-а година. Някакъв вътрешен повод ме накара да стартира. Един другар изкара спрей от раницата си и ме накара да отидем да надраскаме една стена. И оттова стартира всичко.
Животът на Насимо се прекатурва, когато отпътува за Канада във втората половина на 90-те. Въпреки че той залага всичко на производството и продажбата на картини, триумфът по този начин и не идва. Тогава Станислав се сблъсква с учението на учителя Петър Дънов, което го учи да не чака нищо от това, което прави, а твори за лично задоволство. В момента творби на Насимо могат да бъдат видени в 19 страни, измежду които Канада, Англия, Германия, Индия, Китай, Русия и Поругалия.
Станислав Трифонов - Насимо: Вдъхновението е на всички места във въздуха, само че просто би трябвало да си настроим радиопредвателите на вярната периодичност. Рисувал съм върху коли, всевъзможен тип здания, върху хладилници, върху къщи, в къщи.
Последният огромен план на Насимо бе обвързван с рисуването на първия у нас напълно изрисуван локомотив.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР