„В следващите години трябваше да бъдат придобити 8 изтребителя, а

...
„В следващите години трябваше да бъдат придобити 8 изтребителя, а
Коментари Харесай

Славчо Велков: Управляващите се опитват да тупат топката, защото нямаме пари за нови самолети

„ В идващите години трябваше да бъдат добити 8 изтребителя, а измененията ще забавят процедурата. Лансира се концепцията, че можем да ремонтираме тези, които имаме и не е нужно да купуваме нов вид военен аероплан ", съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Славчо Велков пред БНР.

Той сложи и въпроса дали имаме нужните средства и ще ги имаме ли в идващите години, защото планът е за ускорена рационализация.

„ Целият бюджет за защита ще бъде задоволителен единствено за модернизацията на военновъздушните сили. А за военноморските, за бойни машини на сухопътните войски, заплати, обществени разноски и ред други неща, от кое място? ", попита той.

Според него задачата е да се тупа топката, тъй като тези пари ги няма.

„ Трябва да забравим за остарели, използвани самолети. Ако ще купуваме, би трябвало самолетът да бъде нов. Не може самолети на 30 и повече години да бъдат от нов вид, каквато и рационализация да им се прави, тъй като няма да дават отговор на условията. Непрекъснато има нови закани и провокации ", разяснява депутатът.

По мотив изказването на министър Караниколов, че страната стартира дейни дейности на пазарен принцип да придобие „ Дунарит ", Славчо Велков напомни и коментар на премиера, съгласно който няма нищо сходно и няма стъпки за придобиването на това дружество.

„ Някой от тях не споделя истината. „ Дунарит " сега работи добре и не виждам какъв може да бъде стремежът на страната да национализира сходни предприятия. Много е значимо кои са хората, които дават лиценз, лишават го и желаят да придобият едно дружество. Смятам, че там стоят избрани персони ", сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР