В следващите две седмици ще имаме ново управление на ББР.

...
В следващите две седмици ще имаме ново управление на ББР.
Коментари Харесай

Кирил Петков: До две седмици ще имаме ново управление на ББР

В идващите две седмици ще имаме ново ръководство на ББР. Това сподели служебният министър на стопанската система Кирил Петков, представен от БНР.

„ Вече месец и една седмица има едно надиграване със съществуващия контрол на ББР. За мен тези хора са позволили голяма неточност, давайки 946 млн. на 8 клиента и още близо 1,8 милиарда на останалите 12, което прави общо 20 клиента. Това е безусловно нецелево потребление на държавните средства за подкрепяне на дребния и междинен бизнес, което е целевата обстановка на банката “, разяснява още той в „ Неделя 150 “.

Той съобщи, че желае да забележим тъкмо „ по какъв начин са ги раздали тези пари “.

„ Не знаем по какви условия и по какъв метод. Страшно бавене и недаване на информация има сега. Уволних двама от съществуващия контрол, които са раздавали тези заеми. Те пък ни вкараха в съда и апелират, че нецелесъобразно са били уволнени. Това е една игра на време и те доста се надяват, че няма да ми стигне, тъй че да стигнем до същинската промяна на ръководството на ББР “, уточни Петков.

„ Вярвам, че в идващите две седмици ще влезем с доста професионален контрол, ще има промяна при шефовете на банката, а аз към този момент сложих и ограничаване никой да не може да дава повече от 5 млн. от тази банка. Надявам се, че на края на този пай интервал, в който съм бил министър, ще кажа, че най-малко ББР сме я създали от - до “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР