В следващите две седмици ще има скок на заразените заради

...
В следващите две седмици ще има скок на заразените заради
Коментари Харесай

Безлов: Имаме много възрастни учители, коронавирусът ще е критичен за системата

В идващите две седмици ще има скок на инфектираните поради учебните заведения. Въпросът е какво ще се случи с възрастните учители. Това ще бъде доста сериозно за просветителната ни система. Имаме много по-възрастни учители от междинното за Европа. Това съобщи Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията пред Българска национална телевизия.

По думите му все още свръх показани при инфектираните са хората сред 60 - 70 година и 50 - 60 година " Хубавото е, че най-възрастната група не е наранена. Явно се взимат положителни ограничения и се поставят специфични грижи за тях ", сподели още той.

Той добави, че Смолян е региона с най-вече диагностицирани, следвана от Благоевград.

" РЗИ-Благоевград интензивно работи, само че би трябвало да се видят и какъв е броят на тестванията по области. Такава информация не е обществена, а би трябвало министерството на опазването на здравето да разгласява такива данни ", прикани той.

Безлов дефинира коронавирусът като стрес тест за здравната система. " Виждате, че има доста частни лечебни заведения, които нямат такива Коронавирус отделения, само че парите към тях са рекордни. НЗОК би трябвало да повдигне тематиката. Трябва да се знае и информация за здравните системи в разнообразни области, тъй като при някои градове основният източник на болест бяха лечебните заведения ", изясни той.

Като различен главен проблем той уточни броя на лечебните заведения в България. " Имаме към 350 лечебни заведения, а страни като Австрия и Белгия имат по 60-70-80 ", сподели още Безлов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР