В следващите два-три месеца САЩ ще съкратят военния си контингент

...
В следващите два-три месеца САЩ ще съкратят военния си контингент
Коментари Харесай

САЩ съкращава военния си контингент в Ирак с една трета - до 3500 души

В идващите два-три месеца Съединени американски щати ще съкратят военния си контингент в Ирак с една трета – до 3500 души, оповестява вестник The Wall Street Journal. Както отбелязва изданието, президентът Доналд Тръмп евентуално прави това, с цел да се регистрира пред гласоподавателите за прекратяването на „ безкрайните войни “. Представителите на Пентагона отхвърлят да разясняват обстановката, предава " Фокус ".
Миналата седмица се организира среща сред американския президент и министтър-председателя на Ирак Мустафа Казими. Тогава Тръмп съобщи, че Вашингтон чака с неспокойствие деня, когато няма да му се постанова да държи войска в близкоизточната страна.
 Писмо в бутилка се върна при подателя му след 35 години корабоплаване Писмо в бутилка се върна при подателя му след 35 години корабоплаване
На 1 август 1985 година жителките на американския щат Делавуеър Кети Ридъл и Стейси Уелс хвърлили в океана бутилка с писмо вътре. В на...
Според формалните данни, сега в Ирак се намират към 5200 американски бойци. Хиляди задгранични военнослужещи, в това число от Англия, Франция и Канада, се изтеглиха от Ирак напролет на тази година след обвързваното с ковид прекъсване на програмата за образование на иракските въоръжени сили. Съединени американски щати също изтеглиха към 800 свои бойци от няколко дребни бази в страната, само че прецизираха, че става въпрос единствено за предислокация.
През юни Ирак и Съединени американски щати започнаха разговор за продължаващото наличие на американски и други задгранични военни чиновници в Ирак, за чието отдръпване гласоподава иракският парламент през януари.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР