В следващите дни в България ще стане много студено.Утре все

...
В следващите дни в България ще стане много студено.Утре все
Коментари Харесай

Идват минус 20 градуса: Полярен студ нахлува в България

В идващите дни в България ще стане доста студено.

Утре към момента времето ще е относително топло, само че вечерта ще стартира да нахлува мраз.

През нощта облачността ще е раздрана, най-вече междинна и висока. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, в София – към 3°, съобщи Meteo.bg - Национален институт по метеорология и хидрология.

Утре ще има раздрана облачност, която до вечерта от юг ще се усили. Късно вечерта и през нощта против неделя тук-там в крайните южни региони, основно в Родопската област, ще завали дъжд. Ще духа до сдържан, в източната част на Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, на север от планините до 18°, в София – към 13°.

Над планините облачността ще е раздрана, само че от юг ще се усилва и до вечерта тук-там в Рило-Родопската област ще завали дъжд, над 1800 m - сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 9°, на 2000 m - към 3°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, висока и междинна, само че до вечерта ще се вплътни. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Минус 20 градуса предвижда " Метео Балканс ".

През идващите дни чакаме да се образува бездънен средиземноморски циклон, точно този циклон ще ни донесе предстоящото утежняване на времето сред интервала 6-8 януари 2024 година.

Глобалните моделите даже загатват и за снежна конюнктура към 8-ми януари.

Очакват се обилни превалявания от сняг в Предбалкана и висок риск от поледици в Североизточна България. Температури ще се намалят и ще приближат климатичната норма за януари месец. Очакваните минимални температури към 8-9 януари ще са сред минус 10 до минус 3 градуса по Целзий.

Очакваме и мощни пориви напразно по Черноморието. Явленията  над Южна България и Северозападна Турция, ще са съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще стартира да навлиза по-студен въздух. Застудяването ще продължи и преваляванията на 8-ми януари в цялата страна ще преминат в сняг. 

Подобряване на времето чакаме от 9-ти януари. Температурите сензитивно ще се намалят, като предстоящите стойности на 10 и 11-ти януари ще са под минус 12-15 градуса по Целзий. След този интервал GFS загатва ново по-сериозно арктично навлизане, което ще намали температурите  у нас и на Балканите до минус 20 минус 25 градуса по Целзий към 18-20 януари. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР