В следващите дни температурите в някои райони на страната ще

...
В следващите дни температурите в някои райони на страната ще
Коментари Харесай

Днес – леко захлаждане, но идните дни ни чака слънце и мартенско време

В идващите дни температурите в някои региони на страната ще бъдат по-характерни за март и даже началото на април, в сравнение с за средата на февруари. Следващата седмица, обаче, следва намаляване на градусите, до малко над нормалните за февруари.

Можем ли да чакаме някакво завръщане на зимата?

Днес през страната ще премине атмосферен фронт. Облачността ще се усили, а вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде сдържан и краткотрайно мощен над съвсем цялата страна.

От северозапад на югоизток ще превали кратковременно дъжд, само че преваляванията няма да бъдат обилни, настояват синоптиците.

Минималните температури сутринта ще са позитивни в цялата страна - от малко над нулата до 5-6 градуса, а дневните ще са от 11 до 16-17 градуса.

В събота денят ще стартира със слънчево време, само че от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Вятърът в източните региони ще се ориентира от юг и ще се усилва.

Минималните температури ще останат без смяна, а дневните ще се покачат и ще са от 13 до 19 градуса, тук-там северно от планините и на изток до към 20 градуса.

В неделя изначало над северозападните региони, а по-късно на обособени места в останалите региони ще превали дъжд.

Вятърът в северозападната половина на страната ще се ориентира от северозапад-запад, най-вече слаб. Минималните температури ще са от 3 до 8 - стойности, присъщи за началото на април, а дневните едва ще се намалят и ще бъдат от 11 до към 16 градуса.

В понеделник минималните температури ще са от към нула до 5, а дневните от 9 до 14 градуса.

Привечер и против вторник от запад ще стартират валежи от дъжд, в планините - от сняг.

Според предварителните прогнози, температурите в средата на идната седмица ще бъдат по-ниски от тези до края на тази: минималните най-често от към минус 2-3 до 3, а дневните - към 10 градуса, в интервала от 7-8 до 11-12, по-ниски по високите западни полета. В някои дни ще превалява дъжд, в планините и над 600-800 метра и влажен сняг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР