В следващите дни ще достигнем пика на пандемията.Това стана ясно

...
В следващите дни ще достигнем пика на пандемията.Това стана ясно
Коментари Харесай

Кантарджиев предупреждава: Достигаме пика на пандемията в следващите дни

В идващите дни ще достигнем пика на пандемията.

Това стана ясно от коментара пред Българска национална телевизия на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев.

Страната ни досега стои доста добре, регистрира той. Причина за това са и политическите решения, съобразени с рекомендациите на Оперативния щаб.

Виждаме какво се прави в прилежащите страни, виждаме какво се прави в европейските страни, регистрира той. У нас ограниченията не били крути, само че навременни.

Ние сме с минимум умирания, удовлетворен е Кантарджиев. Притеснението е, че огромното пътешестване по Великден може да обърне наклонността. Затова сме нащрек, акцентира той.

Забавена е пандемията, с цел да се приготви здравната система, която в този момент е доста по-голяма, в сравнение с при започване на пандемията. Каквото можахме, направихме, показа професор Тодор Кантарджиев.

И при лекарите има суматоха при съществуване на пациент с ковид, стана ясно от думите му. Когато бъде установен подобен пациент, се изследват всички пациенти в болничното заведение с пневмония, контактните лица и личният състав със признаци: болки в гърлото, хрема, температура.

Десетки хиляди души са сложени под карантина поради завръщане от Европа. Той уточни, че доста българи са си пристигнали инфектирани от чужбина.

Вярна е тезата, че инфектираните у нас са повече от оповестените данни, само че в това нямало нищо ужасно, съгласно професор Тодор Кантарджиев.

Голяма част от болните не демонстрират никакви признаци, акцентира той. При тези пациенти мъчно се улавя вирусът при проби.

Кантарджиев уточни, че антителата при преболедували не подсигуряват, че няма да има наново преболедуване. Открити антитела не значат, че човек не е изкарал различен ковид, а не тъкмо Covid-19. Кантарджиев е уверен, че в случай че се сътвори ваксина, ще бъдем по-отговорни и ще се имунизираме всяка година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР