В следващите дни се очаква променливо време с напоителни валежи

...
В следващите дни се очаква променливо време с напоителни валежи
Коментари Харесай

Топъл, ветровит и дъждовен ще е този уикенд, каза Василковски

В идващите дни се чака изменчиво време с напоителни превалявания от дъжд и внезапни температурни аномалии. Над Балканите ще премине следващ средиземноморски циклон, последван от леден атмосферен фронт, който ще даде началото на захлаждане с капацитет за снеговалеж, оповестява NOVA.

В събота ще е преобладаващо облачно с мъгли сутринта. В хода на деня ще има краткотрайни превалявания в Южна и на по-малко места в Западна България. Ще нахлува топъл средиземноморски въздух и дневните температури ще са високи за декември - сутринта сред 6 и 11 градуса, следобяд в интервала 12-17 градуса. По-хладно ще остане в Северозапада. Ще се усили вятърът от юг-югозапад, като поривите ще са изключително мощни в планините и по северните скатове към предпланинските региони.

Неделният ден ще е заоблачен, дъждовен и прохладен. Още през нощта ще завали и от запад на изток валежната зона ще обхване цялата страна. Значителни количества дъжд ще паднат в Рила, Пирин и Родопите. Вятърът ще резервира посоката си и още веднъж ще е изключително мощен в планините, към тях и в цяла Югоизточна България. Температурите ще се запазят съвсем без смяна.

След мокрия, само че топъл уикенд, в първия ден на идната седмица атмосферната настройка внезапно ще се промени. Ще премине леден атмосферен фронт, който осезаемо ще смъкна температурите. В понеделник температурите денем ще са сред 3-4 градуса на Северозапада и 10-11 към крайбрежието. След краткотрайно спиране през нощта и в понеделник сутринта, следобяд още веднъж ще завали. В планините, както и на доста места в областите на Западна и Северна България ще има условия за снеговалежи. По-късно през нощта сняг ще превали и в Североизтока. Снежна завивка ще се задържи най-много в западната половина на Стара планина и предпланинската част там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР