В следващите дни Полша и Словакия ще подсилят отбраната на

...
В следващите дни Полша и Словакия ще подсилят отбраната на
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: Сигналите на Радев към Путин са ясни - ние сме с вас

В идващите дни Полша и Словакия ще подсилят защитата на Украйна със своите бойни самолети Миг 29. По-голямата част от водачите на Европейския съюз утвърдиха изпращането на 1 милион снаряда за година. На този декор - Българският президент Румен Радев е безапелационен, че до момента в който служебният кабинет ръководи страната ни няма да оказва помощ нито с изтребители, нито със снаряди. И това е въпрос на суверенитет.

Темата разяснява в предаването по NOVA някогашният министър на защитата Тодор Тагарев. „ Путин и други висши представители на Кремъл неколкократно реферират през последните няколко месеца към опцията при избрани условия да се употребява нуклеарно оръжие. Тези изказвания бяха контрирани много сполучливо още преди време, както с обръщение от страна на Съединени американски щати и други наши съдружници, по този начин и от Китай. Путин обича да плаши Запада, това е индикация, че се изчерпват вариантите му “, сподели Тагарев.

Той изясни, че Владимир Путин за следващ път нарушава интернационалните контракти, които основават архитектурата за сигурност, в тази ситуация контракта за неразпространение на нуклеарните оръжия. По негови думи съветският президент взима Беларус за пленник. Тагарев посочи, че сега, в който Русия разположи нуклеарни оръжия там, Беларус става евентуална цел за ответни дейности.

Бившият министър на защитата разяснява актуалната позиция на България към войната в Украйна. Той сподели, че приема дейностите като „ сигнал към Кремъл – ето вижте, ние сме с вас “. По негови думи това което сподели Радев е, че „ той все по-ясно и отчетливо застава на позициите, на които е Кремъл “. „ Излиза по този начин, че Радев е изразител на суверена. Никъде в нашата Конституция не написа, че тъкмо президентът показва ползите и стремежи на страната “, добави Тагарев. Той посочи, че решенията на президента опонира на решението на Народното събрание.

Радев от Брюксел: България се ангажира с производството на снаряди за потребностите на наши сътрудници, а не за Украйна

Тагарев сподели, че отводът да окажем помощ на Украйна показва цялостно недоумение на стратегическия метод на гарантиране на сигурността на България. Това държание ни отдалечава от нашите съдружници, добави той.
ТЕМА преди 25 минути 264 преди 22 часа 2434 преди 3 дни 3405
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР