В следващите дни нещата ще се влошат – с повече

...
В следващите дни нещата ще се влошат – с повече
Коментари Харесай

Столтенберг: В следващите дни нещата ще се влошат

В идващите дни нещата ще се влошат – с повече гибел, страдалчество и опустошение. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на брифинг след съвещанието на министрите на външните работи на Алианса, оповестява Нова телевизия.

" Руските въоръжени сили не престават офанзивите с тежко въоръжение из цялата страна. Украинският външен министър се обърна към сътрудниците си, а ние изразихме уважението си. Предупреждавахме месеци наред, че задачата на Путин е да нападне Украйна, опитвахме да намерим дипломатическо решение ", сподели Столтебнерг и добави, че Русия " заплаща висока цена ".

" Това е война на Путин, планувана от него, ориентирана към мирна страна. Призоваваме Путин да спре войната и да изтегли всичките си сили от Украйна без условия. Да се ангажира с същинска дипломация ", добави още той.

" Ние ще помогнем за самозащитата на Украйна. Изпратени бяха хиляди войни на източните елементи на НАТО, в Средиземно море има 200 кораба, ще продължаваме да вършим нужното, с цел да защитим всеки сантиметър територия на НАТО ", разясни Столтенберг.

Той съобщи, че НАТО не е част от спора сред Русия и Украйна, само че " би трябвало да подсигуряваме, че спорът няма да се популяризира отвън териториите на Украйна, тъй като ще аргументи още човешко страдалчество ". Столтенберг сподели още, че НАТО ще поддържа страните в риск – в това число Грузия и Босна и Херцеговина
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР