В следващите дни над страната ще преминат два средиземноморски циклона

...
В следващите дни над страната ще преминат два средиземноморски циклона
Коментари Харесай

Лоша новина за времето през почивните дни

В идващите дни над страната ще преминат два средиземноморски циклона със солидно количество пролетни превалявания от дъжд. Температурите ще се задържат в стойности, близки до естествените за тази част на годината.

В петък преваляванията ще стартират следобяд в югозападната част на страната с по-съществени количества в планините, където във високия пояс ще превали сняг. Възможна е нищожна гръмотевична интензивност.

Вятърът ще има слаби до умерени студени пориви от изток. След като температурите на разсъмване се приближиха до нулата, следобяд ще се движат сред 13 и 18 градуса.

Петъчните облаци и превалявания са в периферията на циклон с център над Гърция, който ще продължи придвижването си на изток. При южните ни съседи, изключително в Централна Гърция, времето ще е искрено рисково, с проливни превалявания и гръмотевични процеси и риск от наводнения. За броени часове ще се акумулират към 100 литра на квадратен метър.

В събота у нас ще вали най-много в южните и източните региони. По Черноморието дъждовете ще са краткотрайно интензивни.

Следобед и вечерта на запад ще се оформят гръмотевични облаци с временен дъжд. Вятърът ще е леден от север, дневните температури – сред 12 и 17-18 градуса. По-хладно ще остане в Източна България.

В неделя температурите ще са с градус по-високи, само че ще остане тъмно и облачно.

С прекосяването на още един циклон се чакат интензивни превалявания с гръмотевична интензивност по студения фронт в централните и източните региони. Ще има риск от пролетни стихии с градушки.

Според Анастасия Стойчева, синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология през идващите дни не се следят извънредно високи температури.

„ Очаква ни много динамично време с чести превалявания. В обособени дни те ще бъдат обилни по количество:, добави тя.

По думите и се чака покачване на стойностите в понеделник и сряда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР