В следващите дни е важно да видим дали президентът ще

...
В следващите дни е важно да видим дали президентът ще
Коментари Харесай

Корнелия Нинова ще сезира КС за военната помощ за Украйна, ако Радев не наложи вето

„ В идващите дни е значимо да забележим дали президентът ще наложи несъгласие върху контракта за оръжия “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Кюстендил.

По думите й Радев неведнъж е правил изказвания, че това би ни въвлякло във война, а в този момент се оказва, че неговият длъжностен кабинет и неговият министър на защитата е подписал този контракт.

„ Ако не го направи, ще търсим метод да сигнализираме Конституционния съд “, предизвести тя.

Лидерката на Българска социалистическа партия изясни и за какво това решение е противоконституционно: „ В подписания контракт написа, че оттук-нататък Министерският съвет може независимо на закрито съвещание да трансформира листата за оръжията или боеприпасите, т.е. да трансформира изискванията по контракта. Международните контракти не могат да се трансформират от Министерски съвет, те би трябвало да минат наложително на ратификация от Народното събрание по конституция. Така си оставят малка врата по-късно длъжностен кабинет да взима решения на закрити съвещания какво да прави. Това е тотално нарушаване на конституцията и е по-добре още в този момент да се спре “, безапелационна е Нинова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР