В следващите дни е важно да видим дали президентът ще

...
В следващите дни е важно да видим дали президентът ще
Коментари Харесай

Нинова убеждава актива, че ще спре оръжията за Украйна

В идващите дни е значимо да забележим дали президентът ще наложи . Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Кюстендил.

Тя напомни, че президентът неведнъж е правил изказвания, че това би ни въвлякло във война, а в този момент се оказва, че неговият длъжностен кабинет и неговият министър на защитата е подписал този контракт.

Ако не го направи, ще търсим метод да сигнализираме Конституционния съд , предизвести алената лидерка.

По нейни думи решението за изпращане на оръжия на Украйна е противоконституционно, тъй като в подписания контракт написа, че оттук-нататък Министерският съвет може независимо на закрито съвещание да трансформира листата за оръжията или боеприпасите, т.е. да трансформира изискванията по контракта. Нинова уточни, че интернационалните контракти не могат да се трансформират от Министерски съвет, те би трябвало да минат наложително на ратификация от Народното събрание по Конституция. Според нея по този метод си оставят малка врата по-късно длъжностен кабинет да взима решения на закрити съвещания какво да прави.
 Димитър Стоянов дойде на посещаване в Украйна
Димитър Стоянов дойде на посещаване в Украйна

Ураинският му сътрудник го приветства и благодари за военната помощ

Това е тотално нарушаване на Конституцията и е по-добре още в този момент да се спре, отсече водачът на Българска социалистическа партия.

Тя изрази оптимистично мнение за сформиране на постоянно държавно управление с третия мандат. Нинова съобщи, че в случай че президентът го даде на социалистите, те ще свикат Националния съвет на партията и ще вземат решение.

По отношение на Нинова означи, че слагат условия, които не им подсигуряват болшинство. Според нея процедурата се е забавила прекалено много, както с първия, по този начин и с втория мандат и по този начин е изгубено политическо време.

Тя уточни, че служебният кабинет не е внесъл нов бюджет за 2023 година, само че ще би трябвало да откри средства за предлагането на Българска социалистическа партия за минимална работна заплата от 850 лева Нинова даде образец с още няколко оферти на левицата за обществени заплащания, които вървят сполучливо - помощта от и безплатните учебници до 12 клас.
 Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, увери Димитър Стоянов
Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, увери Димитър Стоянов

Продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР