В следващите часове ще стане ясно дали ще бъде платена

...
В следващите часове ще стане ясно дали ще бъде платена
Коментари Харесай

Възелът се заплита: Имот бърка плащането на емблемата на ЦСКА?

В идващите часове ще стане ясно дали ще бъде платена емблемата, която би трябвало да направи ЦСКА-София приемник на банкрутиралото сдружение ПФК ЦСКА АД. Цената и е 8 млн.лева и бе извоювана на търг от клуба на Гриша Ганчев.

Ето и мнението на юриста на компания " Ред Енимълс ", посредством която би трябвало да бъде импортирана гореспомената сума. Вижте какво споделя Станислав Трендафилов пред сътрудниците от Блиц:

" Като юрист на компания " Ред Енимълс " ЕООД желая да ви осведомявам за това, че синдик госпожа Дора Милева ни продава в общата сметка и парцел, който е благосъстоятелност на компанията " Камеко " АД. Две правосъдни инстанции са удостоверили, че парцелът не е на ЦСКА и без да ни се даде настояща схема и данъчна оценка на парцела. Интересното е, че арбитър госпожа Мария Райкинска беше осведомена, че върху този парцел е наложена забрана от Окръжен съд Варна, само че тя по неприемлив метод и все пак пренебрегва това събитие, както пренебрегва неналичието на документи за благосъстоятелност, като по този метод влиза в съучастничество с жестоката машинация, която синдик Дора Милева желае да реализира. Това неточно държание на арбитър Райкинска и това на синдик Дора Милева пада с цялата си тежест върху купувача на парцела. Доводът й е, че купувачът се бил съгласил да придобие парцела макар риска собствеността му да не бъде трансферирана. Всичко изложено нагоре е в поддръжка на кардиналния въпрос: " Какъв е смисълът от съществуването на съд и правосъдна система и правилата за правовата страна ли са водещите пред тях или правилото да угодим на някой различен? И по смисъла на кой закон госпожа Дора Милева и госпожа Мария Райкинска не зачитат решения на две правосъдни инстанции, от които едната е и по висшестояща ", съобщи Трендафилов.

 Популярен почитател на ЦСКА се снима в офиса на Ганчев и разяснява тематиката с емблемата
Популярен почитател на ЦСКА се снима в офиса на Ганчев и разяснява тематиката с емблемата

Вижте детайлности

Въпроснът компания " Камеко ", която се води притежател на парцела, пък разгласява своята позиция по въпроса.

" Утре изтича срокът за заплащане на цената от 8 млн. лева от купувача " Ред Енимълс " ЕООД за покупката на цялото имущество на ПФК ЦСКА АД, включващо съгласно синдика и атрактивен парцел на забележителна стойност, ситуиран на брега на Черно море, само че който не е благосъстоятелност на ЦСКА. Две правосъдни инстанции във Варна потвърдиха това по разногласието сред действителния притежател " Камеко " АД и ЦСКА, откакто преди този момент две други правосъдни инстанции - Административният и Върховният административен съд признаха, че ЦСКА погрешно е било записано като притежател по анулиран организационен проект на зоната в гр. Бяла. Тоест, макар четири правосъдни решения в процеси с присъединяване на ЦСКА, синдикът към момента се пробва да продаде непознатия парцел. Странното е, че молби за предотвратяването на тази противозаконна продажба са изпращани неведнъж още преди началото на продажбата на синдик Милева и на Софийски градски съд, вписани са забрана за продажба и исковата молба на действителния притежател. Ако все пак това се стигне до продажба, пораждат основателните въпроси: какъв е този синдик, който не признава правосъдните решения? Съдебните решения значат ли въобще нещо? Ако с четири правосъдни решения е прието, че ЦСКА не има непознат парцел и все пак го продаде, то над закона ли е ЦСКА? Ако притежателят на един парцел има 4 правосъдни решения в негова изгода, само че се допусне да му продадат парцела, какъв смисъл има въобще да водим каузи и каква е действителната стойност на едно правосъдно решение, щом не може да бъде изпълнено? Това в последна сметка слага въпроса: ние правова страна ли сме и какъв е смисълът въобще от правосъдната система? ".

 Фенове на ЦСКА с концепция да върнат част от парите за емблемата, в случай че осемте милиона бъдат платени
Фенове на ЦСКА с концепция да върнат част от парите за емблемата, в случай че осемте милиона бъдат платени

Вижте какво оферират
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР