В следващите часове с умерен и временно силен североизточен вятър

...
В следващите часове с умерен и временно силен североизточен вятър
Коментари Харесай

Валежите ще се усилят

В идващите часове с сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Заради захлаждането и в южните региони дъждът ще премине в сняг, единствено в регионите на Сандански и Петрич ще продължи да вали дъжд. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са сред минус 3 и плюс 2 градуса, по-високи в крайните югозападни региони.

В Северна България се чака нова снежна завивка до към 30 см. Ще има мощен вятър, виелици, навявания и там са оповестени предизвестия от втора степен за рисково време.В южната половина от страната е разгласен жълт сигнален код за превалявания от дъжд и сняг. Там ще се образува тънка снежна завивка, единствено в планинските региони ще е по-съществена.

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е сдържан до мощен от изток-североизток, по най-високите върхове от юг-югозапад и денем ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3 градуса, на 2000 метра – към минус 6.

В нощта против петък преваляванията ще продължат, като към този момент и в по-голямата част от Южна България ще вали сняг. В петък денем преваляванията ще отслабват, само че едвам по здрач ще стартират да стопират. Вятърът ще отслабне, в Южна България- сензитивно. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са към нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 7-8 градуса- в тези региони ще вали дъжд. В събота ще доминира облачно време и тук-там ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са негативни – в Северна България ще са под минус 5 градуса, дневните ще са най-вече сред 0 и 5 градуса. В неделя вероятността за превалявания е по-малка, ще има разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е сдържан. Вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд. В началото на идната седмица стоплянето ще продължи, само че в доста региони ще превалява дъжд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР