В следствения арест остава 55-годишният пастир от село Сърница Бейсим

...
В следствения арест остава 55-годишният пастир от село Сърница Бейсим
Коментари Харесай

Килия за чобанина с пушката, вдигнал 200 ченгета и командоси...

В следствения арест остава 55-годишният овчар от село Сърница Бейсим Реджеп, който преди няколко дни подвигна 200 служители на реда, жандармеристи и командоси на крайник да го гонят близо 20 часа по горите в община Минерални бани. Това реши Хасковският областен съд.

Срещу него са повдигнати 3 обвинявания – за опит за ликвидиране на съседа си, за закана за ликвидиране към същия и за владение на нелегално бойно оръжие и муниции.



В залата на Окръжния съд в Хасково окованият бейсим влезе облечен в маскировъчни облекла.

Служебният му бранител юрист Георги Зарчев предира на Реджеп да бъде наложена мярка „ домакински арест “. Юристът се аргументира, че по делото няма данни Бейсим да се е опитал съзнателно да убие съперника си или да се е заканил да го умъртви. „ Подзащитният ми е стрелял след абсурда с комшията си Мюмюн, когато се е прибирал към къщата си и когато е бил последван от съседа си. Към момента липсва и балистична експертиза, която да дава явен отговор накъде е било ориентирано оръжието при изстрела. Жал ми е за страната, в която елементарен битов случай се трансформира в безпрецидентна и неоправдана полицейска интервенция “, сподели още юрист Зарчев.

„ Искам да си отида у дома “, обърна се 55-годишният Реджеп към Темида на въпроса какво желае от съда.

Дежурният състав обаче почете причините на зам.-окръжния прокурор Делчо Лавчев, че в случай че на обвинения бъде наложена по-лека мярка от „ задържане под стража “, той може да се укрие или да извърши друго закононарушение. В коридорите стана ясно още, че Бейсим е с чисто правосъдно минало, откакто е получил реабилитация. „ Няма данни Реджеп да е насочвал пушката си и да е стрелял по служители на реда “, сподели прокурор Лавчев.

Определението на окръжните магистрати от Хасково може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред Апелативния съд в Пловдив.

Свързани вести ИЗВЪНРЕДНО! Полицията търси в гора тежко въоръжен престъпно проявен СНИМКИ След 20 часа гонка: Командоси и жандармерия арестуваха въоръжения нападател на 40 км от Сърница Нападателят от Сърница стрелял по служители на реда и нападнал мъж в Черноочене Чобанинът Бейсим изправи на крайник Министерство на вътрешните работи като Чакъра След екшъна с 200 служители на реда: Обвиниха Бейсим в опит за ликвидиране на комшия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР