В следобедните часове ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност.

...
В следобедните часове ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност.
Коментари Харесай

Опасно горещо - до 37° в събота

В следобедните часове ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан североизточен вятър. В съвсем цялата страна ще бъде горещо, с оптимални температури сред 31° и 36°, единствено тук-там по Черноморието - 29° - 30°.

Утре ще бъде още по-горещо. Предупреждение за рисково високи температури, стойности сред 35° и 37° на сянка, е оповестено в 16 области от страната.

Ще се задържи и все по този начин най-вече слънчево, в композиция със слаб, в Изтчна България - сдържан североизточен вятър. След обяд на обособени места в източните и планинските региони са вероятни валежи.

И по Черноморието повече обаци ще има след обяд, когато тук-там ще превали. Ще продължи да духа слаб до сдържан североизточен вятър.

Максималните температури ще са от 28° до 31°, температурата на морската вода е 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

И в планините ще доминира слънчево време и единствено на обособени места през втората половина на деня ще превали.

Ще духа сдържан вятър с посока от север-североизток. Максималните температури в курортите ще се покачат и ще са от 21° на Алеко до 30° в Банско.

И към времето в Европа. Хладно за сезона ще остане в северните елементи от континента. С превалявания и гръмотевици ще бъде на доста места в Централна Европа. Следобедни првалявания ще има в северните елементи от Апенините, както и в източните и планинските региони от Балканите.

У нас, след горещото време на следващия ден, в неделя се чака краткотрайно захлаждане. Ще бъде прохладно, в доста региони с превалявания и гръмотевици, на повече места в следобедните часове. В началото на новата седмица вероятността за превалявания понижава, а температурите едва ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР