В следобедните часове облачността ще бъде променлива и на места,

...
В следобедните часове облачността ще бъде променлива и на места,
Коментари Харесай

Съществено затопляне в близките дни

В следобедните часове облачността ще бъде променлива и тук-там, основно в крайните южни региони, ще има и валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 26°, в София – към 21°,

По Черноморието ще духа сдържан северозападен вятър. След обяд облачността от запад ще се усилва, а вятърът ще отслабва. Валежи са малко евентуални. Максимални температури - от 22° до 25°, близи до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна, само че единствено тук-там в Родопите и Пирин към и след обяд ще превали. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Захлаждането ще продължи и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 7°.

През нощта над Източна България облачността към момента ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд. Над останалата част от страната ще доминира ясно време. Утре ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Валежи не се чакат. Вятърът от северозапад още веднъж ще се усили, в Дунавската низина ще е сдържан, краткотрайно - мощен. Сутринта ще е хладно. Дневните температури едва ще се покачат, оптималните ще са сред 23° и 28°.

През идващите дни ще доминира слънчево време, само че ще има и по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Малка възможност за валежи има по-късно денем в събота. В четвъртък северозападният вятър ще отслабне, към края на седмицата ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България ще бъде до сдържан. Затоплянето ще продължи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР