В следобедните часове на днешния ден времето ще се задържи

...
В следобедните часове на днешния ден времето ще се задържи
Коментари Харесай

Дъжд и сняг в следобедните часове. Внимавайте за поледици

В следобедните часове на днешния ден времето ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд основно в Южна България, а от слаб сняг - в Предбалкана. В Дунавската низина и Добруджа преваляванията краткотрайно ще спрат. Ще продължи да духа до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в София - към 3°, оповестява Българска национална телевизия.

През нощта и на следващия ден преваляванията ще се усилят и още веднъж ще обзет и Северна България. В Предбалкана и високите западни полета ща вали сняг и ще се образува нова снежна завивка. В Дунавската низина и Лудогорието преваляванията ще са и от дъжд и от сняг и тук-там са вероятни поледици. В южната половина от страната ще вали дъжд, тук-там количествата ще са обилни.

Ще духа сдържан, в източните региони и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, по-високи по Черноморието - от 7° до 10°.

Облачно и мъгливо ще се задържи времето и в планините. На доста места ще има превалявания от сняг.

Ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен югоизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от минус 1° на Алеко до 4° в Банско.

По-често облачно ще бъде времето на следващия ден в Западна и Централна Европа, в Беларус и Украйна, а също и на Балканите. На места ще има утринни мъгли, от които в обособени региони ще роси дъжд. Слаби превалявания от сняг ще има в североизточните региони от континента и тук-там във Финландия.

У нас, в петък преваляванията ще спрат а вятърът ще отслабне, до вечерта ще стихне. Облачността ще остане по-често забележителна. И през почивните дни ще се задържи най-вече облачно, съвсем без превалявания, а температурите едва ще се покачат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР