В следобедните часове на 7 октомври, в хода на планирана

...
В следобедните часове на 7 октомври, в хода на планирана
Коментари Харесай

Разбиха наркооранжерия в апартамент в Ботевград

В следобедните часове на 7 октомври, в хода на планувана полицейска интервенция против наркоразпространението на обслужваната територия, чиновници на Районно ръководство на МВР-Етрополе спрели за инспекция лек автомобил „ Фолксваген Голф “. Това оповестиха от ОДМВР-София.

След като в колата било намерено пакетче с към 10 грама суха тревиста маса, реагираща на канабис, криминалистите от районното ръководство, взаимно с сътрудниците им от регионалната дирекция, пристъпили към претършуване на адресите, населявани от 49-годишния лидер на транспортното средство. В къща в село Брусен те намерили още 400 грама суха тревиста маса, още веднъж реагираща на канабис.

Със съдействието на чиновници от локалното районно ръководство било осъществено претършуване и на апартамент в Ботевград.

Жилището се оказало преустроено в домашна оранжерия за развъждане на канабис, оборудвана с климатична апаратура, въздуховоди, вентилатори и лампи. Иззети са общо 81 канабисови растения в друг етап на напредък, препарати за развъждането им, както и към 3 кг суха тревиста маса канабис.
11
По случая е формирано досъдебно произвеждане, а 49-годишният мъж е арестуван за период до 24 часа. След отчет на събраните доказателства в прокуратурата, през вчерашния ден мъжът е притеглен в качеството на обвинен за осъществени закононарушения по член 354А, ал.1, изр.1 и по член 354В, ал.1 от Наказателен кодекс. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
11
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР