В следобедните часове днес ще продължи да превалява само в

...
В следобедните часове днес ще продължи да превалява само в
Коментари Харесай

Повсеместни валежи от дъжд и сняг в неделя и понеделник

В следобедните часове през днешния ден ще продължи да превалява единствено в източните региони и по Черноморието. В останалата част от страната облачността ще намалеее, на доста места се чака до слънчево време. Ще остане прохладно с оптимални температури - сред 7° и 12°, съобщи Българска национална телевизия.

През нощта преваляванията и в Източна България ще спрат, само че там ще остане облачно. В утринните часове на обособени места в равнините и низините видимостта ще е понижена. Ще е съвсем безшумно с минимални температури сред минус 5° и 0°.

До обяд облачността и в източните региони ще намалее и на следващия ден ще доминира слънчево време, Максималните температури ще са от 9° до 14°, в композиция със слаб, в Източна България - сдържан северозападен вятър.

В планините също ще доминира слънчево време. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър.

Температурите ще се покачат сензитивно и оптималните в курортите ще са от минус 3° на Алеко до 3-4° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски курортите остава висока.
Времето в Европа
С превалявания ще бъде и на следващия ден в северните и северозападни региони от континента, които остават под въздействие на просторен многоцентров циклон. В следобедните часове ще завали и в северните елементи от Апенините, както и в северозападните региони от Балканите.

И у нас в събота облачността от северозапад ще се усилва и до вечерта там ще завали дъжд, само че в по-голямата част от страната ще остане слънчево. В неделя ще бъде прохладно, а превалявания ще обзет цялата страна, които с предстоящото захлаждане съвсем на всички места ще преминат в сняг.

Валежите и захлаждането ще продължат и при започване на новата седмица.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР