В слънчевия неделен ден, на 9 октомври 2022 г., в

...
В слънчевия неделен ден, на 9 октомври 2022 г., в
Коментари Харесай

В Добрич се проведе благотворителен маратон

В слънчевия неделен ден, на 9 октомври 2022 година, в градски парк „ Свети Георги " се организира трети благотворителен маратон, проведен от Александър Тодоров и Николай Георгиев от Благотворителна общественост ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ и Регионална библиотека „ Дора Габе ” Добрич.

С възторг и въодушевление, в тазгодишното издание на маратона се включиха 344 участинци от разнообразни възрасти, които пробягаха 3657 обиколки. Родители с деца, възпитаници и преподаватели, цели екипи на компании, спортни клубове, хора с двигателни проблеми, възрастни жители, поддържаха концепцията посредством спорт да подпомотнат благотворителната идея за закупуване на книги в интерес на локалната общественост. Включването на доста млади фамилии с деца бе задоволство за библиотеката в устрема ѝ посредством родителите да се възпитава обич към книгите и четенето у децата от най-ранна възраст.

Най-малкият участник в маратона бе Димо Димков – на 1 година и 2 месеца, най-възрастният участник Апостол Апостолов – на 76 години, който за повторно получава оценката, а най-активна бе Радосвета Симеонова, народен първенец в дълго тичане, с пробягани 79 обиколки. Тримата бяха наградени от основателите на събитието Александър Тодоров и Николай Георгиев, както и от шефа на библиотеката Теодора Денкова. Всички маратонци получиха грамота за присъединяване и книгоразделител, с благопожелание да се чете повече.

Всяка приключена обиколка от 400 м. се финансира с 1 лев от сътрудниците на самодейността. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „ Дора Габе ” Добрич.

По време на маратона участниците имаха опция да предложат нови заглавия за закупуване, както и да се записват за читатели на библиотеката още в парка. 56 жители си направиха безвъзмездна читателска карта, а на всички, които имаха предпочитание да станат читатели в идващите дни, бе възложен ваучър, с който да се записват до 31 октомври 2022 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР